MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2019 21:33:00

Způsob poskytnutí peněz liberecké nemocnici se ještě řeší s ostatními akcionáři

Způsob poskytnutí peněz liberecké nemocnici se ještě řeší s ostatními akcionáři

Částkou třicet milionů korun podpoří Liberecký kraj čtyři nemocnice. Přesuny peněz v rámci rozpočtu odboru zdravotnictví schválila rada kraje, dotace ještě musí odsouhlasit krajští zastupitelé.

 Osm milionů korun získá Nemocnice s poliklinikou v České Lípě, tři a půl milionu pak shodně Masarykova městská nemocnice v Jilemnici a Nemocnice Jablonec nad Nisou. Nejvyšší částku, patnáct milionů, pak obdrží Krajská nemocnice v Liberci. „Prozatím obdrží peníze tři páteřní nemocnice. Způsob poskytnutí peněz liberecké nemocnici se ještě řeší s ostatními akcionáři,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

V Krajské nemocnici Liberec by rádi zakoupili radioterapeutický CT simulátor. Je jen potřeba najít způsob, jakým peníze přidělit. „V minulosti obdržela nemocnice peníze formou příplatku mimo základní kapitál s poměrným podílem všech tří akcionářů. Protože v současné době se akcionáři neshodli na tom, jak se na investičních záměrech podílet, zbývá jediná cesta, jak finance do nemocnice poslat, aby nedošlo k nedovolené veřejné podpoře. A sice navýšením základního kapitálu společnosti a zvýšením majetkového podílu Libereckého kraje ve společnosti. O této variantě zahájil kraj jednání s akcionáři,“ uvedl Sobotka.

Českolipská nemocnice dotaci využije k tomu, aby dokončila zateplení budov patologie, jídelny a staré hemodialyzační stanice. V Jilemnici za peníze nakoupí nové přístroje na gynekologicko-porodnické oddělení a dále na oddělení gastroenterologie a neurologie. Jablonecká nemocnice pořídí sonoendoskop, videolaryngoskop a sanitní vůz.

Loni podpořil Liberecký kraj páteřní zdravotnická zařízení 44 miliony korun. K tomu dostává každý rok Krajská nemocnice v Liberci na svou modernizaci 50 milionů a za stejným účelem putuje pravidelně 30 milionů do Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. „Zdravotnická zařízení podporujeme nejrůznějšími formami. Prioritou pro kraj je výstavba nového pavilonu Centra urgentní medicíny v Krajské nemocnici Liberec, podporovat však chceme celou síť páteřních nemocnic,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama