MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2014 8:14:28

Otřesný a hluboký zážitek zároveň

Otřesný a hluboký zážitek zároveň

V havlíčkobrodské nemocnici kvůli anonymnímu telefonátu, že je v budově bomba, evakuovali celou nemocnici. Motiv podobné anonymní hrozby je pro běžného člověka zcela nepochopitelný a neodpustitelný.

Čtvrteční večer v naší havlíčkobrodské nemocnici byl ve znamení zkušenosti, kterou jsme, všichni brodští zdravotníci, "naživo" zažili poprvé - urychlená evakuace skoro 400 pacientů kvůli hrozbě bombového útoku. Motiv podobné anonymní hrozby je pro běžného člověka zcela nepochopitelný a neodpustitelný.

Osobně jsem názoru, že pokud bude pachatel dopaden, měl by být nekompromisně potrestán několikaletým vězením, protože ohrozit na životě bezbranné pacienty, mnohé v těžkém stavu, maminky těsně po porodu, nedonošené děti atd., považuji za zvěrstvo, které žádá přísný trest. Už jen proto, aby se podobné anonymní útoky nestaly denním chlebem v naší republice. Zároveň mi ale včerejší večer ukázal fakt, o kterém vím dávno, ale přesto je vždy milé si je připomenout. Stále existuje v naší zemi lidská sounáležitost, obětavost a nasazení pro druhé. Úžasný výkon všech složek Integrovaného záchranného systému, jejich sehranost a nelíčená starostlivost o každý detail, to byl koncert a určitá náplast na vztek, který jsme v sobě všichni měli na onoho člověka, který tento obavami naplněný večer rozpoutal. A excelentní výkon všech brodských zdravotníků, kterým se podařilo dostat do nemocnice, to zahřálo u srdce.

Hluboce si vážím všech, kteří ve čtvrtečním hororovém večeru v brodské nemocnici obětovali kus sebe pro druhé.

Vít Kaňkovský

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama