MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2017 7:38:00

Konec zneužívání důchodců

Konec zneužívání důchodců

Dne 8.11.2017 proběhla ve velkém sále pražského magistrátu v Praze celostátní konference nejstarší a největší/ více než 25 tisíc členů/organizace důchodců na území ČR.

 Více než 160 delegátů zhodnotilo práci Svazu za poslední 4 roky, schválilo nové stanovy a zvolilo nové vedení Svazu. Předsedou se stal MUDr. Vladimír Dryml.

Mezi čestnými hosty sjezdu byl i předseda hnutí ANO Andrej Babiš, poslanec KSČM Jiří Dolejš a delegace slovenských a ruských zástupců organizací sdružující seniory. Zdravici sjezdu zaslal i předseda vlády Bohuslav Sobotka a také prezident České republiky Miloš Zeman.

Hlavním cílem Svazu bude především boj o rychlejší zvyšování důchodů a prosazení zákona o seniorech a sociálním bydlení, kde je Svaz připraven pomoci svými experty při jejich tvorbě všem politickým stranám.

Hlavním úkolem nového vedení pak bude boj s tzv. šmejdy, kteří stále zneužívají nedostatek informací i tíživou osobní či zdravotní situaci důchodců. Zneužívání situace seniorů není však jen problém tzv. šmejdů, ale problém obecný

"Musíme zapracovat na zvýšení informovanosti seniorů o jejich právech na straně jedné, na straně druhé budu prosazovat změny zákonů v oblasti práv spotřebitelů tak, aby se zamezilo zneužívání bezbrannosti seniorů obecně. Budeme na takové případy i veřejně poukazovat, aby měli všichni takoví šmejdi z ostudy kabát", říká nový předseda Svazu Dryml.

Naopak, Svaz bude vyzdvihovat pozitivní případy, kdy podnikatelé budou vůči seniorskému stavu vstřícní a budou sami aktivně přispívat ke zvyšování jejich informovanosti, práv a celkově komfortu seniorů. Další rozšiřování volnočasových aktivit důchodců ve spolupráci s kraji a obcemi je stálým a důležitým úkolem pro vedení Svazu i do budoucna.

.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama