MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 18:10:00

Policie by měla prověřit podivné poměry v nemocnici

Policie by měla prověřit podivné poměry v nemocnici

Vítám, že se konečně Evropská unie spolu s ministrem financí Babišem zapojila do boje s korupcí v českém zdravotnictví.

 Dlouhodobě upozorňuji na netransparentnost a mrhání veřejných peněz za nákup předražených přístrojů v některých fakultních a krajských nemocnicích.

Nedivím se ministru zdravotnictví, že se tak zuřivě zastává ředitelů nemocnic, když má sám máslo na hlavě. Další překvapení mohou nejen ministři, ale hlavně předseda vlády a ČSSD Sobotka očekávat, až přijde na řadu audit nákupů přístrojů do iktových center.

Není překvapením ani podivné hospodaření v královéhradecké fakultní nemocnici, která je známa mezi odborníky podivnými nákupy některých předražených přístrojů. Přitom náměstkem ředitele této nemocnice, který se podílí na vedení, je kandidát do senátu za ČSSD prof. Malý. Ten do dneška na žádnou nesrovnalost neupozornil. Je s podivem, že ČSSD vysílá do voleb takovéhoto kandidáta, který dozajista nese také svůj podíl odpovědnosti na neefektivním hospodaření nemocnice, jež v důsledku sankcí vyměřených ministerstvem bude muset zaplatit až 55 milionů korun. Tyto peníze však nemocnice navíc v rozpočtu nemá a logicky tak sankce uhradí z peněz určených na léčbu pacientů a platy zaměstnanců. Tím se omezí dostupnost zdravotní péče pro občany Hradce Králové a okolí.

ČSSD zřejmě zavádí nový trend, že lidé kandidující na vrcholné veřejné funkce musí mít praxi s předražováním zakázek, což ukázali jmenováním Svatopluka Němečka a nyní kandidaturou několika vrcholných představitelů fakultních nemocnic, které podle auditů Evropské unie předražovaly zakázky, jako ředitele z FN Motol JUDr. Miloslava Ludvíka, či náměstka ředitele FN Hradec Králové prof. Malého.

Doufám, že na základě zjištěných faktů z auditů, začne konečně konat policie ČR! Například prověřováním podivných majetkových poměrů vedení nemocnice v Hradci Králové a především jejího náměstka prof. Malého, aby to u veřejnosti nebudilo dojem, že kandiduje pouze za účelem získání imunity.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama