MUDr. Zdeněk Fink

1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2018 11:17:00

Pozemky se nacházejí v ceněné lokalitě

Pozemky se nacházejí v ceněné lokalitě

Hradec Králové daruje kraji pozemky na přístavbu domova seniorů.

Záměr Královéhradeckého kraje rozšířit ubytovací kapacitu, zázemí a parkovací plochy domova seniorů na Novém Hradci Králové podpořilo město poskytnutím potřebných pozemků. Pro rozvoj tohoto krajského sociálního zařízení neměl kraj na původní ploše areálu dostatečný prostor, město však vlastní v jeho sousedství vhodné pozemky o rozloze více než sedm tisíc metrů. Zastupitelé Hradce Králové dnes rozhodli, že tyto pozemky v hodnotě 22,4 milionu korun přenechají kraji bezúplatně.

Doposud tyto parcely nebyly využívány, jejich celková plocha je 7.155 m2, v územním plánu města jsou vedeny jako stavební. „Podle znaleckého posudku mají hodnotu vysokou, z pohledu bydlení jde o ceněnou lokalitu. Jsem rád, že zastupitelé pozemky ocenili i z jiného pohledu. Bereme to jako vklad města do rozvoje zařízení, které samozřejmě z velké části využívají i občané Hradce Králové,“ řekl primátor Zdeněk Fink. Pozemky se nacházejí uprostřed bytové zástavby v místní části Nový Hradec Králové na jihovýchodě města.

Budoucí nový objekt domova seniorů v Hradci Králové s kapacitou dalších sto lůžek by měl fungovat se zvláštním režimem pro klienty s demencemi. Součástí budovy bude i nová kuchyně, která bude schopna zajistit denně 1500 jídel, z toho 400 obědů. Zároveň díky novým pozemkům budou rozšířeny parkovací plochy, které v současné době neodpovídají kapacitě personálu a klientů, dojde i ke zvětšení parku a propojení vycházkových ploch v areálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama