MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2020 22:07:00

Distribuce respirátorů do Prahy absolutně selhala

Distribuce respirátorů do Prahy absolutně selhala

Komentář na facebookovém profilu k nedostatku respirátorů

Dnes se krizový štáb hl. m. Prahy shodl:

Distribuce respirátorů do Prahy ze strany Ministerstva zdravotnictví absolutně selhala.

Mrzí mě, že vláda v médiích prezentuje, že zdravotnický materiál Praha dostala už včera. Ve skutečnosti je realita naprosto odlišná. Kromě 50 respirátorů určených pražské Záchranné službě jsme nedostali vůbec nic. Apeluji na vládu, aby sdělovala veřejnosti pravdivé údaje a doručila Praze ochranné pomůcky co nejdříve.

Na sobotní tiskové konferenci přitom Andrej Babiš uvedl: „Není pravda, že by naši zdravotníci neměli respirátory. Tak mi řekněte kde a já jim to dnes osobně rozvezu.“

Napsal jsem proto panu premiérovi:

Vážený pane premiére, v souladu s vaší ranní výzvou vám sděluji, že pro zdravotníky máme v Praze na nejbližší týden nyní požadavky na 125 tisíc respirátorů FFP3 a 73 tisíc FFP2. Pro sociální služby, které se starají o seniory potřebujeme 59 tis FFP3 a 28 tis FFP2. O doručení prosím na Městskou polikliniku ve Spálené ulici v Praze.

Děkuji, Zdeněk Hřib

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama