MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2021 10:54:00

Nové očkovací centrum bude v Kongresovém centru

Nové očkovací centrum bude v Kongresovém centru

Komentář na facebookovém profilu k zřízení očkovacího centra v Praze

 Vážení Pražané, mám skvělou zprávu. Díky radní Mileně Johnové už brzy spustíme pražské velkokapacitní očkovací centrum!

Závoz vakcín teď totiž bude čím dál objemnější. Do naší země budou brzy přicházet miliony vakcín měsíčně. Nehodláme ale dopustit, aby vakcíny přidělené Praze ležely nevyužité na skladě. Proto zřizujeme vlastní očkovací centrum, abychom dokázali obratem vyočkovat všechny vakcíny, které budeme mít k dispozici. Pořád se držíme stejného plánu: Aby byl v Praze v nejkratší možné době naočkován každý, kdo o to projeví zájem.

Nové očkovací centrum bude v Kongresovém centru. Jeho činnost se rozjede už v nadcházejícím týdnu v rámci testovacího provozu. Pak budeme připraveni naočkovat už v ostrém provozu až 1000 lidí denně! Toto číslo jsme navíc schopni ještě "nafouknout" pro očkování druhých dávek díky případnému rozšíření provozní doby.

Údaje ze zahraničí, třeba z očkovacích velmocí jako Izrael, totiž mluví jasně - očkování je účinnou zbraní proti koronaviru. Pouze osm procent hospitalizovaných s koronavirem v Izraeli onemocnělo po podání obou dávek vakcíny Pfizer/BioNTech. Očkování je tedy tím příslovečným světlem na konci tunelu a příslibem návratu do normálního života.

I když stále s koronavirem za zády, věřím, že konec a nový začátek je na dosah.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama