MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2021 16:17:00

Počet uživatelů našeho Portálu Pražana raketově roste

Počet uživatelů našeho Portálu Pražana raketově roste

Komentář na facebookovém profilu k úspěšnosti Portálu Pražana (www.portalprazana.cz)

 Tahle čerstvá data počtu uživatelů mě fakt potěšila. Vždyť si vemte, že se pořád jedná o rozestavěné dílo, se kterým máme velké plány a to nejlepší nás teprve čeká!

Máme ale potvrzeno, že jsme se s tvorbou Portálu Pražana vydali správným směrem. Málo se totiž ví, že je Portál Pražana z dílny naší městské společnosti Operátor ICT, a. s. (ZDE) vítězným projektem soutěže Egovernment The Best 2020 v kategorii Městské projekty. Digitalizace úřadu má prostě pro budoucnost naší země smysl, pokud nechceme ustrnout v minulém století. Přitom se jedná o fakt velmi složitý projekt. Propojujeme totiž systémově 57 městských částí. V tom to tedy máme násobně složitější než v jiných městech. I proto je důležité, že tento Portál realizují pracovníci společnosti, která je 100% vlastněná městem, a držíme si tak toto klíčové know-how doma.

Takže budu moc rád, když se na stránku podíváte a zkouknete (nebo nejlépe i vyzkoušíte!), co všechno nabízí a co dále připravujeme. Už teď můžete například na Portálu Pražana online vyřešit poplatky za popelnice a brzy tu budete moci platit i poplatky za psa. Velmi užitečná funkce je i rezervace přesného času na úřadu. Abyste třeba nemuseli čekat frontu, když si jdete vyzvednout řidičák.

První krok s návštěvou Portálu Pražana akorát vyžaduje, abyste měli oficiální státní elektronickou identitu z webu ZDE nebo bankovní identitu. Uznávám, že to může někoho na první pohled odradit, ale tak to prostě zákon vyžaduje. S tím nic neuděláme. Snažíme se to ale lidem maximálně ulehčit a na úvodní stránce portálu máme přehledný návod, jak na to. A jakmile už se jednou do Portálu přihlásíte, budete moci napořád využívat jednoduše jeho služby, nechat si ulehčovat život a šetřit čas. Myslím, že to za to stojí.

Krok za krokem totiž směřujeme k tomu, aby člověk nemusel chodit na úřad vůbec. Aby po úřadech obíhala data a ne lidi. Proto je rozvoj Portálu Pražana naprosto klíčový. Jen tak budeme moci Pražanům nabídnout, aby si mohl každý vše vyřídit jen na pár kliků z pohodlí domova. Budu za to nadále bojovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama