MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2022 18:12:00

Zákaz pití alkoholu na Náplavce po půlnoci? S tím nesouhlasím

Zákaz pití alkoholu na Náplavce po půlnoci? S tím nesouhlasím

Komentář na facebookovém profilu k zákazu pití alkoholu na Náplavce v Praze.

 Zákaz pití alkoholu na Náplavce po půlnoci? S tím nesouhlasím. Piráti na dnešním zastupitelstvu nepodpoří vyhlášku, která chce na mnoha místech v Praze trestat nejen konzumaci alkoholu, ale také to, že by člověk v ruce držel třeba otevřenou láhev od vína nebo kelímek s pivem. Praha je svobodné město, kde žijí svobodní lidé. Tak by to mělo zůstat.

Nevidím jediný důvod, proč by si Pražané nemohli udělat po práci piknik v parku na dece s lahví vína, pokud nikoho neobtěžují. Zákaz otevřených lahví alkoholu v parcích formou vyhlášky je nevhodným plošným zákazem. Sice se podařilo přesvědčit koaliční partnery o změně logiky vyhlášky, tedy že to má být v principu povoleno a pouze na vybraných místech je možné uvažovat o zákazu. Jenže městské části určily tolik míst, že je to prakticky zakázáno všude.

V této podobě nemůžeme vyhlášku podpořit. Navíc ta vyhláška žádný problém nevyřeší. Zákazu otevřených lahví se každý vyhne lahví s víčkem nebo zátkou. Hluk na ulicích navíc většinou dělají lidé, co se už napili v hospodě a jenom se přesunují na jiné místo.

Jaký názor na to máte vy?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama