MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2014 18:14:37 - Horáková

umsťování pacientů

,,Spolupráci pražské záchranné služby a nemocnic v hlavním městě bude řešit společný pracovní tým ministerstva zdravotnictví a magistrátu.“…Z článku jsme ale nepochopila, zda bude členem komise i vy? Stále se ve článku mluví o Hudečkovi a Němečkovi…jak se na to díváte? Nechápu, proč jste s nimi nejednal taky, nebo se mýlím? Horáková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2014 10:01:53 - MUDr. Zdeněk Schwarz
Dobrý den,

těší mě Váš zájem o problém, který v Praze existuje více než 10 let, ať si kdo chce říká cokoliv a snaží zamést pod koberec nebo dehonestuje mou osobu, záchranku a její zaměstnance, aby zastínil svou neschopnost a své chyby. Už téměř každý člověk v ČR dobře ví, že všelijaké „české“ komise jsou k ničemu a nikdy nic nevyřešily. Já v komisi nebyl. Nás nikdo nepozval a nechce s námi komunikovat. Jsem rád, že se konečně po více než 6 letech sešel pan primátor s panem ministrem zdravotnictví nad problémem příjmu pacientů v pražských nemocnicích, jejichž největší část řídí Ministerstvo zdravotnictví. Praha žádnou akutní nemocnici nemá, takže pan primátor těžko může něco ovlivnit a změnit bez Ministerstva zdravotnictví. Já jsem navrhoval i vybízel k tomuto jednání už dávno před tím, než se naposledy mělo jednat o problému za primátora Béma v r. 2008. Tehdy na jednání zástupci MZ nepřišli a svým ředitelům účast na jednání zakázali. Proto tehdy jednání bylo pouze k tomu, že přítomní ředitelé nebo zástupci nemocnic nespadající pod MZ, zástupci zdravotních pojišťoven a ZZSHMP, aby si o problémech popovídali a konstatovali, že skutečně existují a je potřeba je řešit. Takže nyní doufám, že konečně bude situace opět na bodu jednání a konečně se vyřeší ku prospěchu pacientů, občanů Prahy a záchranářů, které to už unavuje se neustále dohadovat o tom, co je dávno zákonem definované a stačí jen dodržovat. Tím chci uvést, že není potřeba nic extra udělat, stačí to jen dodržovat. Pokud někdo tvrdí, že je nedostatek lůžek, tak ať to prokáže. Nikdo to zatím neudělal. Nikdo kromě nás nepoložil karty na stůl a neprokázal svá tvrzení. Vše je jen na MZ, ministr má řídit své nemocnice a tak se i nyní děje, když se situace výrazně zlepšila. Bohužel to nastalo až po našem veřejném vystoupení a ze strachu médií a veřejnosti i pod tlakem politiky. Uvidíme, jak schopný pan ministr bude a jak ho jeho podřízení poslouchají. Zatím jsme zaznamenali spíše řev a tlak na mě, tzn. špatným směrem. Já jsem za všechny ty pacienty a Pražany i naše zaměstnance nesmírně rád, že naše aktivita měla smysl a nebyla marná a situaci výrazně pomohla i problémů výrazně ubylo. Budeme sledovat vývoj podrobně a i nadále jsem připraven za dobro věci bojovat.

Schwarz