MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2011 11:02:00

Je absurdní, že OSN se staví proti programu, který pomáhá dětem přežít

Je absurdní, že OSN se staví proti programu, který pomáhá dětem přežít

Europoslanci se postaví za ČR ve věci babyboxů

"Zásadně odmítám doporučení Výboru OSN pro práva dětí, aby Česká republika urychleně ukončila program babyboxů. Ve věci mám podporu řady evropských poslanců a poslankyň a hodlám využít i politické nástroje, které máme v Evropském parlamentu k dispozici, a proti tomuto nesmyslnému doporučení se postavíme. Naopak hodláme navrhnout rozšíření tohoto programu po celé EU. Připomínám, že zákon umožňující zřízení babyboxů byl přijat na základě iniciativy poslanců KDU-ČSL v roce 2004," říká Zuzana Roithová, europoslankyně za KDU-ČSL a bývalá ministryně zdravotnictví.

"Je absurdní, že Výbor OSN pro práva dítěte se staví proti programu, který pomáhá dětem přežít. Program pomohl už padesáti dětem, většina z nich již dnes spokojeně žije v adoptivních rodinách, a prokázal se jako opodstatněný. Už proto by tento program neměl být zrušen."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama