MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2011 13:14:00

Odsuzuji hrůzný masakr Křesťanů v Egyptě

Odsuzuji hrůzný masakr Křesťanů v Egyptě

S velkým zármutkem jsem se dozvěděla o masakru egyptských Křesťanů

"S velkým zármutkem jsem se dozvěděla o masakru egyptských Křesťanů. Příslušníci koptské menšiny tuto neděli protestovali proti žhářským útokům na kostely a proti bezohlednému potlačování demonstrací za práva Křesťanů v Egyptě. Nedělní demonstrace skončila tragicky, když se Koptové střetli s armádními složkami. Postup egyptské elity a egyptské armády odsuzuji. Mezinárodní společenství a EU se musí rázně postavit proti masakru obyvatel ze strany státní moci. Všechny násilnosti, nejen z této neděle, musí být důkladně vyšetřeny a viníci potrestáni. Rodinám obětí vyjadřuji upřímnou soustrast," říká Zuzana Roithová, poslankyně KDU-ČSL v Evropském parlamentu.

"Nejsem spokojena s postojem vysoké představitelky EU Catherine Ashtonové, neboť vyjádřila pouhé znepokojení nad množstvím mrtvých a zraněných, v jejím vyjádření nenajdete stopy, že by útoky, na nichž se podílela armáda, odsoudila. Toto je nepřijatelné. EU musí podmínit svoji pomoc Egyptu právě tím, že přestanou takové ostudné útoky na potomky prvních Křesťanů. Bez smíru s koptskou menšinou, která čítá 10% obyvatel země, není možné vybudovat demokratický Egypt," dodává Zuzana Roithová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama