MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2013 17:36:07

Hornické muzeum v Příbrami přivítá stotisícího návštěvníka

Hornické muzeum v Příbrami přivítá stotisícího návštěvníka

Hornické muzeum v Příbrami přivítá v úterý 10. prosince 2013 stotisícího návštěvníka v letošní sezóně.

Na tento den jsou na prohlídku areálu dolu Anna v Příbrami – Březových Horách objednáni děti z mateřské školy z Malé Hraštice na Novoknínsku a žáci ze Základní školy z Prahy – Barrandova. Jedno z nich se tak stane jubilejním návštěvníkem muzea.

Vysokým počtem návštěvnosti se příbramské muzeum pyšní už od roku 2007 a stále drží tuto laťku. Národní informační a poradenské středisko pro kulturu ho zařadilo mezi 10 nejnavštěvovanějších muzeí v České republice.

Hornické muzeum si svůj zájem udržuje zejména obnovou expozic. „Každou sezónu nabízí veřejnosti něco nového, navíc se zde často konají různé akce,“ pochválil vedení středočeské příspěvkové organizace hejtman Josef Řihák. Návštěvníky láká adrenalinová turistika, kterou muzeum nabízí. Mezi nejoblíbenější expozice patří prohlídka tajuplného historického podzemí březohorských stříbrorudných dolů, jízda hornickým vláčkem a ukázky starých zvykoslovných činností našich předků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama