MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2014 21:43:58

MVDr. Josef Řihák: „Je dobře, že se první pomoci učí už malé děti“

MVDr. Josef Řihák: „Je dobře, že se první pomoci učí už malé děti“

V pátek 5. září se přišly podívat děti z příbramských škol na akci nazvanou „Zachraň život s Kryštůfkem“, kterou uspořádala Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje společně s Nadačním fondem Kryštůfek. Na náměstí 17. listopadu v Příbrami vy

Posláním této akce je pomoci dětem, které se ocitnou v péči zdravotnických záchranářů, a na palubách sanitních vozů dostávají plyšovou hračku Kryštůfka záchranáře. Zároveň fond podporuje výchovu školní mládeže ke zdravotnické pomoci. Páteční setkání na příbramském náměstí bylo součástí dlouhodobého projektu „Kryštůfek záchranář dětem“, se kterým se postupně seznamují školáci v převážné většině krajů České republiky.

Děti z příbramských škol se postupně vystřídaly na čtyřech stanovištích. Ve dvou stanech na ně čekali záchranáři, kteří je seznámili jak postupovat při resuscitaci. Každý ze školáků měl k dispozici model, na kterém si mohl vyzkoušet, co si z předvedeného postupu zapamatoval. Na dalším stanovišti se děti učily volat na tísňovou linku tak, aby operátům poskytly všechny důležité informace vedoucí k včasnému příjezdu sanitky. Poté přecházely přímo do Kryštůfkova stanu, kde malovaly obrázky s tématikou plyšového panáčka nebo konkrétní situaci při záchraně života. Poslední zastávkou byla prohlídka kompletního vybavení přistaveného velkého sanitního vozu.

Této akce se zúčastnilo i několik městských či krajských představitelů. Kromě příbramských místostarostů Václava Černého (ODS) a Mudr. Ivana Šedivého (ODS) se na tuto událost přijel podívat i hejtman Středočeského kraje Ing. Miloš Petera (ČSSD).


„Součinnost všech složek Integrovaného záchranného systému je při záchraně životů velmi důležitá. Proto jsem rád, že se této akce zúčastnila policie ČR, městská policie Příbram, záchranná služba, profesionální hasiči, ale i pan hejtman Ing. Miloš Petera. Je dobře, že se první pomoc učí už malé děti, protože co se člověk v mládí naučí, využívá pak celý život. Důležité je především to, aby se zároveň nebáli ji i poskytnou. Mohou tak mnohdy zachránit lidský život před příjezdem záchranné služby. Tímto bych chtěl poděkovat organizátorům a zároveň všem, kdo se na této akci podíleli,“ řekl senátor MVDr. Josef Řihák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama