MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2019 10:46:00

Modernizace trati z Prahy do Kladna pokročila o další krůček

Modernizace trati z Prahy do Kladna pokročila o další krůček

Radní Středočeského kraje odsouhlasili v pondělí 15. července 2019 umístění stavby „Modernizace trati Praha, Ruzyně - Kladno“.

Některé pozemky, které bude potřeba dočasně zabrat po dobu stavby, si Krajská správa a údržba silnic pronajme. Trvale zabrané plochy ošetří smluvně s tím, že je nejpozději do jednoho roku po ukončení stavby vykoupí.

„O modernizaci této trati se mluví již dlouho. Jsme sice na začátku, ale zajištění pozemků je z hlediska zahájení stavby klíčové,“ říká radní pro oblast majetku a ICT Josef Řihák (ČSSD).

Trať povede přes katastrální území obcí Jeneč, Dobrovíz, Kněževes u Prahy, Malé Přítočno, Pavlov u Unhoště, Unhošť a Velké Přítočno. Užívání částí pozemků bude ošetřeno nájemní smlouvou na dobu určitou do dvou let za nájemné stanovené aktuálním Cenovým výměrem MF. Na části pozemků dotčených trvalým záborem bude uzavřena smlouva o smlouvě budoucí kupní s tím, že vlastní smlouva kupní bude uzavřena ve lhůtě jednoho roku po dokončení předmětné stavby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama