MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2013 14:25:54

Most z Pyšel do Čerčan mohou motoristé využívat již tuto zimu

Most z Pyšel do Čerčan mohou motoristé využívat již tuto zimu

Obyvatelům a návštěvníkům Čerčan slouží nově zrekonstruovaný most přes Sázavu. Do provozu byl předán o čtvrt roku dříve, než bylo plánováno.

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se v pátek 29. listopadu 2013 zúčastnil slavnostního otevření nově zrekonstruovaného mostu přes řeku Sázavu v Čerčanech. Most z roku 1982 už byl podle odborníků ve špatném stavu. Za necelých 7 měsíců ho zrekonstruovala společnost Viamont za vysoutěženou cenu 32,3 milionů korun. Přitom původně měla stavba trvat až do dubna příštího roku.

„Jsem rád, že se rekonstrukce uskutečnila zcela v souladu s projektem a že byla dodržena i cena. Navíc mohou motoristé opět most z Pyšel do Čerčan využívat už tuto zimu,“ řekl hejtman Josef Řihák před slavnostním přestřižením pásky.

Spolu se středočeským hejtmanem předali symbolicky most do užívání také ředitel Úřadu regionu soudržnosti Regionálního operačního programu Střední Čechy Tomáš Novotný a stavbyvedoucí z dodavatelské firmy Viamont Ondřej Chudý.

Nově zrekonstruovaný most v Čerčanech vede po krajské komunikaci III/1095. Zásluhou provedené opravy se zvýší bezpečnost a kvalita jízdy po komunikaci. Zlepšení pocítí i chodci, neboť silnici nyní od chodníku oddělují vyšší bezpečné prahy a nové osvětlení. Rekonstrukcí se zvýšila i průtočnost vody pod mostem, což místní ocení při případných povodních.

„Na rekonstrukci mostu v Čerčanech získal Středočeský kraj dotaci z ROP Střední Čechy ve výši téměř 27,5 milionu korun. Z krajského rozpočtu jsme zaplatili přibližně 4,8 milionu korun,“ doplnil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama