MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2014 11:34:01

Řeka Berounka stoupá, předpokládá se, že v Berouně dosáhne prvního povodňového s

Řeka Berounka stoupá, předpokládá se, že v Berouně dosáhne prvního povodňového s

V současné době dochází k vzestupu hladiny řeky Berounky v celé její délce a následně dolního toku Vltavy a Labe pod soutokem s Vltavou.

 K vzestupu hladiny dochází tím, že sem dotéká voda z dolních částí toků v Plzeňském kraji, zejména z řeky Klabavy, která dosáhla včera třetího povodňového stupně.

„Vzhledem k tomu, že byl v osm hodin ráno na Zbečně dosažen první stupeň povodňové situace a voda stále stoupá, předpokládáme, že během dnešního dne bude tento první stupeň dosažen i v profilu Beroun,“ informoval hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. Vzestup hladiny se bude přesouvat i do dolních částí povodí.

Za posledních 24 hodin spadlo ve Středočeském kraji nejvíce srážek na Mladoboleslavsku - a to 64 mm na metr čtvereční.

Vyšší úrovně hladiny dosáhlo během včerejšího dne také vodní dílo Slapy. V noci z 27. května na 28. května 2014 tam spadly srážky s úhrnem kolem 100 mm a došlo k protržení rybníka Linhart na Zduchovickém potoce, který se vlévá do Vltavy ve zdrži vodního díla Slapy. Snížení kóty hladiny nádrže Slapy však již probíhá a bude pokračovat i v průběhu dnešního dne.

Povodňová bdělost ve Středočeském kraji proto zůstává a pracovní skupina povodňové komise kraje situaci monitoruje. V případě potřeby bude postupovat podle platného povodňového plánu Středočeského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama