MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2013 10:56:34

Úhrada jízdného školákům aspoň trochu kompenzuje zdražování pravicových vlád

Úhrada jízdného školákům aspoň trochu kompenzuje zdražování pravicových vlád

Rada Středočeského kraje schválila výplatu stipendia na školní jízdné za druhé pololetí školního roku 2012/2013.

 

Krajští radní na svém zasedání dne 14. října 2013 projednali a schválili výplatu stipendia pro jednotlivé žadatele z projektu  „Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy“ za  druhé pololetí roku 2012/2013.

„Výplatu stipendia jsme schválili u převážné většiny došlých žádostí. Celkem jich bylo na Středočeský kraj doručeno 7,5 tisíce a po ověření správnosti zaslaných údajů od jednotlivých žadatelů bylo již Radě předloženo ke schválení  7 tisíc žádostí v úhrnné výši více než 12 milionů korun,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Proplácením školního jízdného plní krajská rada jeden z bodů svého programového prohlášení, které přijala krátce po svém ustavení. Jde o příspěvek dětem a studentům středních škol na dojíždění do jejich školského zařízení. „Zejména v menších obcích je dojíždění do škol nejen časově, ale i finančně velmi náročné. Proplácením jízdného chceme kompenzovat alespoň částečně zvýšené výdaje, které občanům kraje zajistily pravicové vlády,“ připomněl hejtman. „Za celý školní rok 2012/2013, tj. za jeho dvě pololetí, tak již  bude proplaceno jízdné za více než 30 miliónů korun,“ dodal.

Výplata schváleného stipendia bude probíhat nejprve bezhotovostním převodem. V případě výplaty stipendia v hotovosti na pokladně Krajského úřadu Středočeského kraje bude každý žadatel obeslán dopisem v okamžiku, kdy bude částka určená pro výplatu na pokladně připravena.

Zbylé žádosti o výplatu školního jízdného budou postupně vypořádány v několika dalších etapách po výplatě schváleného stipendia.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama