MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2015 17:39:16

Vedení města Příbram je tu pro občany, ne pro ego pana starosty.

Vedení města Příbram je tu pro občany, ne pro ego pana starosty.

Kam se poděly hesla a ideály, ke kterým se starosta Příbrami Vařeka hlásil před volbami? Jednalo se pouze o populistické hesla a líbivé věty? Na tuto otázku hledám dlouhou dobu odpověď, protože se pan Vařeka těmito hesly určitě neřídí.

Před volbami se pan Vařeka stavěl do role spasitele města. Spasitele, který to prostě zařídí, abychom se měli líp. Ale několik měsíců po volbách to vypadá úplně jinak. Je až s podivem, že o hroší kůži mluví zrovna pan Vařeka, člověk, který se ničeho neštítí. Neštítí se ani na příbramském zastupitelstvu slovně napadnout těhotnou ženu a hrubě ji urážet. Tak se chová starosta našeho města, když s ním někdo nesouhlasí?

Ihned po volbách z jeho klubu vystoupili 2 členové, kteří nesouhlasili s jeho diktaturou a stylem vládnutí. Nyní spoléhá na hlasy přeběhlíků, tak aby se udržel u moci. Rozumím mu, že by si přál, aby mohl po vzoru antických diktátorů rázně umlčet své oponenty. Ale takto demokracie nefunguje. V demokratické společnosti má každý právo klást otázky a dožadovat se vysvětlení. Pan starosta by si měl uvědomit, že město se neřídí jako firma. Město je tu především pro občany a ne pro ego pana starosty.


Pan Vařeka se také neštítí dělat to, co on sám kritizoval. Ihned po volbách zaměstnal bez výběrových řízení několik lidí, kteří mu pomáhali v kampani. Jako například paní Svobodovou, která působí jako jeho tisková mluvčí na smlouvu. Dále pan Strakula, který se za velmi podezřelých okolností dostal do čela pečovatelské služby. Je to i pan radní Dvořák, který si na smlouvu účtuje několik desítek tisíc měsíčně za své ekonomické rady. Kolik takových poradců ještě má? Mohl bych takto pokračovat dále.


O jaké hroší kůži tu pan Vařeka hovoří? Ale otázek, které čekají na odpověď, je tu více. Jakou roli hraje pan starosta v kauze Oleo Chemical? V kauze, do které je zapleten například i Ivo Rittig. ANO slibovalo před volbami, že se budeme mít líp a že to zařídí. Podívejte se na ANO a pana Babiše dnes. Nasliboval toho před volbami lidem mnoho a tvářil se jako symbol naděje pro lidi. A teď mu jde pouze o něj a jeho ekonomické zájmy. Jako příklad můžu uvést daňové zvýhodnění pro biopaliva, střet zájmů kolem tendrů vypsaných Lesy ČR, partnerství státních a polostátních firem ČEPRO a ČEZ s jeho mediálním domem MAFRA. Přál bych si, aby vedení města v tomto bylo jiné než jejich lídr, ale zatím to tak nevypadá.


Ať se to panu Vařekovi líbí nebo ne, zastupuji své voliče a mám nejen právo, ale i povinnost se ptát na to, co pro ně město dělá. Městské zastupitelstvo není firma pana Vařeky. Tady pan starosta nemůže na lidi jen tak řvát. Až si to uvědomí, pak snad bude líp.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama