MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2011 14:10:00

Bělobrádek: Diskriminovány jsou rodiny, ne homosexuálové

Bělobrádek: Diskriminovány jsou rodiny, ne homosexuálové

Spory o pochod homosexuálů Prahou, Prague Pride, rozdělují českou politickou scénu i společnost.

Podle vedení KDU-ČSL by si ale pozornost veřejnosti daleko spíše zasloužily problémy mladých rodin. Lidovci současně varují před vlnou emocí, které Prague Pride vyvolal.

„Česká společnost je všeobecně ke gayům a lesbám velmi tolerantní. Z tohoto pohledu je vlastně docela případné, že se Festival tolerance koná právě v Praze. Jenže potravou médií je konflikt. A tak redaktoři dali prostor několika lidem s extrémními názory a přispěli tak k rozdmýchání nesmyslných vášní,“ říká v komentáři k poslednímu dění předseda lidovců Pavel Bělobrádek. „Ve sporech přitom už dávno nejde o práva homosexuálů, ale o sbírání politických bodů. Stranou pozornosti přitom zůstává to, co by mělo být v hledáčku politiků především – diskriminace rodin,“ upozorňuje Bělobrádek.

„Česká společnost je v krizi. Deset procent žen nemá ani jedno dítě a mezi bezdětnými ženami je třicet procent českých vysokoškolaček. Do pěti let se rozpadá polovina manželství. Pouze tři procenta rodin mají tři a více dětí. Rodiče dětí nemohou sehnat práci na částečný úvazek a skloubit rodinu a neživoření,“ shrnuje místopředseda KDU-ČSL a stínový ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. „Dvacet let se u nás rodí málo dětí a Češi vymírají. Přesto by pochod, který má na tuto alarmující situaci upozornit, zůstal stranou zájmu médií, kdyby se nekonal ve stejný den jako pochod gayů a lesbiček,“ tvrdí Jurečka.

„Hlas příznivců i odpůrců homosexuálů je slyšet dostatečně. Hlas českých rodin nikoliv. Proto jsem převzal záštitu nad pochodem pro rodinu. Není zaměřen proti homosexuálům, ale má upřít pozornost tam, kde je skutečný problém,“ říká předseda KDU-ČSL. Tváří v tvář vlně násilí v Anglii navíc varuje před emocemi, které sobotní pochody vzbuzují. „Chci vyzvat všechny zúčastněné strany, aby neeskalovaly konflikt a zbytečné emoce. Stejně tak chci zcela jasně říci, že Pochod pro rodinu nesmí být zneužit k projevům netolerance nebo urážkám vůči gayům a lesbám. Naším cílem je upozornit na fakt, že v Česku jsou diskriminovány rodiny, a domoci se nápravy,“ uzavřel Pavel Bělobrádek.

Trasa letošního Pochodu pro rodinu začne v sobotu 13. 8. 2011 ve 12:00 v ulici U Obecního domu a povede přes Ovocný a Uhelný trh.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama