MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2011 10:03:31

Boj s korupcí je pro vládu jen prázdným slovem

Boj s korupcí je pro vládu jen prázdným slovem

Navržené změny ve vládě svědčí podle KDU-ČSL o rezignaci na politickou zodpovědnost

Předsednictvo KDU-ČSL považuje avizované změny ve vládě za velmi nešťastné. Předseda strany Pavel Bělobrádek na dopolední tiskové konferenci označil navrhovaná řešení za naprostou ztrátu soudnosti a za výsměch občanům. Podle předsednictva lidovců je po událostech posledních dní navíc zřejmé, že boj s korupcí je pro vládní politiky jen prázdnou floskulí, která nebude naplněna žádnými konkrétními činy.
 
„Jmenování nového ministra vnitra je ve skutečnosti rezignací na politickou zodpovědnost za tento rezort. Kdo ponese politickou zodpovědnost ve chvíli, kdy na vnitru budou eskalovat již existující problémy? Jestli se premiér Nečas rozhodl, že čas dozrál pro úřednickou vládu, ať to řekne otevřeně,“ uvedl Pavel Bělobrádek. Za nepřijatelné považuje i to, že další ministři spojení s ABL ve vládě zůstávají, přestože jejich setrvání principielně vyloučil premiér Nečas. „Absolutním výsměchem je pak uměle vytvořená vládní trafika pro Radka Johna bez jakékoliv odpovědnosti. Vláda tím zřejmě chtěla demonstrovat, jak si představuje úsporná opatření v praxi,“ uvedl předseda Pavel Bělobrádek.

Vláda Petra Nečase podle KDU-ČSL zatím realizovala pouze plošné škrty a představila nepromyšlené a nesystémové návrhy, které se jen těžko dají označit za reformy. „Jsem si jist, že tato vláda ztratila důvěru občanů. Řešení, které koaliční lídři včera představili, tak sice může z krátkodobého hlediska zažehnat rozpad vlády, pro Českou republiku je však dobré řešení v nedohlednu,“ uzavřel předseda KDU-ČSL.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama