MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2011 16:01:00

Ekonomické reformy se nedají vytvářet systémem pokus-omyl

Ekonomické reformy se nedají vytvářet systémem pokus-omyl

Ani čtvrteční dohoda K9 o změně zvýšení DPH nezměnila kritický postoj KDU-ČSL k důchodové reformě, tak jak ji prosazuje vláda ODS, TOP09 a VV.

„Včerejší koaliční dohoda nic nezměnila na tom, že vládní důchodová 'deforma' bude nekoncepčně pokryta zvýšeným výběrem DPH. Byť tento nucený příspěvek byl včera snížen z deseti na 7,5 %, je pro nás takový postup nepřijatelný. Neustálé změny navíc svědčí o bezradnosti a nepřipravenosti vlády, která se pokouší vytvořit reformu za každou cenu," upozornil předseda KDU-ČSL. „KDU-ČSL přitom představila vlastní návrh důchodové reformy, kterou je možné realizovat bez navyšování DPH. Jsme přesvědčení, že náš koncept je realistický a zároveň má i dlouhodobou vizi, kterou u vládních návrhů zatím postrádám," doplnil Bělobrádek.

„Pokud je vláda přesvědčena, že nutné ekonomické reformy nelze provést bez navýšení DPH, ať to občanům otevřeně řekne a neschovává se za důchodovou reformu. Změny v sazbách DPH ale musí mít jasnou koncepci. Vláda by měla navíc vést o těchto změnách diskuzi, aby pro svůj záměr získala co nejširší odborný o společenský konsenzus. Lidé jsou ochotni se uskromnit, musí ale vědět, že to má smysl. Jsme v situaci, kdy jde o budoucnost celé země a zbrklé kroky by měly fatální následky," řekl Bělobrádek.

„KDU-ČSL dlouhodobě upozorňuje na to, že jedním z největších problémů naší země, který nás bude i v budoucnu stále ohrožovat, je populační deficit. Vláda by proto měla pečlivě uvážit třeba i to, že zvýšením spodní sazby DPH na základní potraviny nebo bydlení významně zkomplikuje situaci mladým rodinám s dětmi, generaci dnešních třicátníků. Koaliční politici by neměli situaci rodin alespoň zhoršovat, když už na jakákoliv aktivní pro-populační opatření rezignovali," uzavřel předseda KDU-ČSL.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama