MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2013 15:20:00

KDU-ČSL nabízí na svých stránkách elektronickou knihu s textem Ústavy ČR

KDU-ČSL nabízí na svých stránkách elektronickou knihu s textem Ústavy ČR

Odborná komise pro informační technologie KDU-ČSL pod vedením Tomáše Svobody připravila pro občanskou odbornou i laickou veřejnost originální novinku.

Od pondělí 8. dubna od 12.00 je na webových stránkách KDU-ČSL ke stažení propracovaná verze elektronické knihy s textem Ústavy ČR. Dokument je zde k dispozici ve dvou formátech, pro běžné čtečky ve formátu ePub a pro čtečky Kindle ve formátu mobi. Autorem krátké předmluvy je místopředseda KDU-ČSL Pavel Svoboda.Knihu najdete ke stažení na: http://www.kdu.cz/Dokumenty/e-knihy.aspx „Jsme strana s téměř stoletou tradicí. Do této tradice patří na první příčku úcta k právu. Lidovci jsou prostě tradičně „strážci pořádku“, mají daleko k extremismu, fanatismu a porušování zákona. Jejich minulost před únorem 1948 a v padesátých letech  vypovídá o lásce k vlasti a právu, která je schopna i nejvyšších obětí. Stovky mrtvých a vězněných to stvrdily v praxi. Snad právě proto jsme to nyní my, kdo nabízí kvalitní elektronickou knihu ústavy. Neúcta k právu a Ústavě ČR se dnes stává denním chlebem českých politiků. My v těchto stopách kráčet nebudeme,“ říká Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.
Lidovci se v posledních letech v oblasti IT výrazně angažují a využívají nová média (sociální sítě, blogy a elektronickou komunikaci) nejvíce ze všech politických stran, jak potvrdila nedávná studie Masarykovy univerzity v Brně. Petr Pithart, dlouholetý předseda a místopředseda Senátu ČR za KDU-ČSL, k tomu dodává: „Někteří lidé se dosud domnívají, že ústava je něco jako povinný ornament státu - jako státní znak či prezidentská standarta; ve skutečnosti je ústava mimořádně praktický nástroj nejen pro dny sváteční (jako je volba prezidenta), ale pro každodenní život sebevědomého občana.“
 Alexandra Alvarová
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama