MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2012 10:46:00

Národ by se měl učit od pozitivních vzorů a Václav Havel mezi ně patří

Národ by se měl učit od pozitivních vzorů a Václav Havel mezi ně patří

Lidovci chtějí po Havlovipojmenovat novou městskou knihovnu v Hradci.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek chce v nejbližších dnech jednat s představiteli města Hradce Králové o možném přejmenování nové městské knihovny po nedávno zesnulém prezidentovi Václavu Havlovi. Podle křesťanských demokratů by měl jít Hradec Králové příkladem z důvodu velmi blízkého vztahu prezidenta Havla k tomuto městu a kraji.

 „Myslím, že bychom měli tady v Královéhradeckém kraji ukázat, že si vážíme osobnosti našeho prezidenta Václava Havla, který se nejen zasloužil o demokracii, ale zanechal také obrovský kulturní ohlas,“ prohlásil předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek s tím, že pevně věří, že se podaří tuto změnu prosadit. „Národ by se měl učit od pozitivních vzorů, mezi které Václav Havel určitě patří,“ dodal Bělobrádek.

  Představitelé KDU-ČSL již dopředu opakovaně deklarovali, že budou podporovat snahu občanů České republiky vyjádřit hold prezidentovi Václavu Havlovi přejmenováním některých ulic a budov. V Praze křesťanští demokraté podpořili přejmenování Revolučního ulice na ulici Václava Havla.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama