MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2011 11:36:57

Pardon ministerstva financí za 30 miliard?

Pardon ministerstva financí za 30 miliard?

Vzrůstá podezření, že se jedná o řádově větší zlodějinu než v kauze PROMOPRO.

Jak informovala média, navzdory špatné hospodářské situaci státu je ministerstvo financí velmi velkorysé při odpouštění miliardových sankcí za zneužité nebo špatně vyúčtované dotace.

Celkově jde o částku převyšující 30 miliard korun. Nejvyšší kontrolní úřad a nyní už i poslanci požadují po ministrovi Kalouskovi, aby zveřejnil, co, komu a proč úředníci MF od začátku roku 2006 odpustili. Ministerstvo však na základě platné legislativy zatím takový postup odmítá.

Předseda KDU-ČSL vyzval vládu, aby zveřejnila všechny údaje týkající se vracení zneužitých dotací a penále za poslední čtyři roky. „Třicet miliard je téměř čtvrtina schodku státního rozpočtu! Ministerstvo financí by proto mělo poslancům neprodleně vydat seznamy těch, kteří dostali ministerský pardon. V opačném případě by se ministr financí těžko vyhnul podezření, že má co skrývat. Celá kauza PROMOPRO představuje v porovnání se sumou ministerských pardonů jen drobné,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Dosavadní postup ministerstva financí korupční podezření jen zesiluje. Jestli chce ministr financí těmto úvahám zamezit, vyhoví žádosti poslanců a NKÚ,“ uzavřel předseda lidovců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama