MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2021 9:15:00

S odpady poradí obcím web

S odpady poradí obcím web

Legislativní změny spojené s odpadovým hospodářstvím přinesly počátkem tohoto roku řadu problémů. S nejasným výkladem některých ustanovení a se zodpovězením praktických dotazů mají veřejnosti pomoci webové stránky projektu „čistý kraj“.

 Přímo na stránkách může veřejnost nalézt odpovědi na nejčastější otázky. Takový výčet ale nemusí být úplný, proto nově přibyla možnost přímého zasílání dotazů.

„Pomocí formuláře na webové stránce může každá obec nebo jiný subjekt zaslat svůj dotaz k problematice odpadového hospodářství a zákona o odpadech. Dotazům se následně budou věnovat pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu. V případě nejasností předá dotaz ústřednímu orgánu státní správy, tedy Ministerstvu životního prostředí ČR. Odpověď pak odešleme přímo na mail tazatele a odpovědi na nejčastější dotazy vyvěsíme přímo na webové stránky,“ vysvětluje náměstek hejtmana Pavel Bělobrádek odpovědný za oblast životního prostředí, zemědělství a vodohospodářství.

Nový zákon o odpadech číslo 541/2020 je účinný od 1. 1. 2021. Zavedl například zákaz skládkování od roku 2030, třídící slevy nebo oddělené soustředění recyklovatelných složek komunálního odpadu. Řeší rovněž problematiku černých skládek.

Webové stránky projektu „čistý kraj“ ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama