MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2011 20:26:00

Velký pátek by měl být zařazen mezi významné dny

Velký pátek by měl být zařazen mezi významné dny

KDU-ČSL bude prosazovat, aby Velký pátek byl zařazen do kategorie významných dnů.

Řekl to předseda Pavel Bělobrádek v souvislosti s tím, že vláda bude ve středu 6. dubna projednávat návrh ministra školství, aby mezi významné dny byl zařazen Den učitelů a Den Policie ČR.

„Z logiky věci by měl být Velký pátek zařazen do stejné kategorie jako je třeba Štědrý den (§ 2, zák. 245/2000 Sb - ostatní svátky). Tyto svátky jsou ale podle zákona automaticky dny pracovního klidu. Protože respektujeme, že v období hospodářské recese by mohl další den pracovního klidu způsobit ekonomické problémy, navrhujeme zařazení Velkého pátku alespoň mezi významné dny," uvedl Pavel Bělobrádek.

Velký pátek je pro křesťany dnem, kdy si připomínají smrt Ježíše Krista. Zejména pro evangelické církve je Velký pátek vůbec nejvýznamnějším svátkem během Velikonoc. V katolické tradici patří Velký pátek mezi tři velké svátky tzv. Velikonočního tridua.

„Zařazení největšího křesťanského svátku minimálně mezi významné dny je dluhem tohoto státu vůči křesťanům a křesťanské tradici. Naši senátoři udělají v rámci legislativního procesu vše pro to, aby byl tento dluh splacen," uzavřel předseda KDU-ČSL. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama