MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2016 19:40:00

Vysvětluji, z čeho jsme při tvorbě politiky podpory výzkumu a inovací vycházeli

Vysvětluji, z čeho jsme při tvorbě politiky podpory výzkumu a inovací vycházeli

Místopředseda vlády Bělobrádek v Královéhradeckém kraji prezentoval koncepci a cíle státní vědní politiky.

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek v pondělí 13. června zavítal do Hradce Králové, kde zástupcům firem, vědecké, akademické obce a médiím představil priority státní vědní politiky na roky 2016–2020.

V prostorách rektorátu Univerzity Hradec Králové vicepremiér s účastníky setkání diskutoval také o strategii podpory přenosu vědeckých výsledků do komerční praxe, o nutnosti větší spolupráce firemního a vědeckovýzkumného sektoru nebo o možnostech institucionální finanční podpory výzkumným organizacím. „Na setkáních se snažím vysvětlovat, z čeho jsme při tvorbě Národní politiky podpory výzkumu, vývoje a inovací vycházeli a kam by měla finanční podpora směřovat tak, aby veřejné zdroje směřovaly do skutečně perspektivních oblastí hospodářství," řekl k setkání vicepremiér Bělobrádek.

Místopředseda vlády absolvuje během května a června seriál výjezdů do regionů, na kterých odborné veřejnosti a zástupcům podnikatelského sektoru představuje koncepci a cíle Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací do roku 2020. Doposud takto navštívil Olomoucký, Jihomoravský kraj nebo Zlínský kraj. Po Královéhradeckém zamíří ještě do kraje Plzeňského a Pardubického.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama