MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2016 17:20:00

Zásadní změny ve fungování vědní politiky přinese nový zákon

Zásadní změny ve fungování vědní politiky přinese nový zákon

Novela zákona o výzkumu zavádí seznam výzkumných organizací a zjednodušuje administrativu.

Zavedení seznamu výzkumných organizací nebo zjednodušení administrativy zavádí novela zákona o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Novela také reaguje na změnu evropských předpisů. Novelu podepsal 7. června 2016 prezident Miloš Zeman, platit začne patnáctým dnem po vyhlášení ve Sbírce zákonů.

Seznam výzkumných organizací vedla vládní Rada pro výzkum, vývoj a inovace už nyní, tato povinnost ale nebyla zanesena v zákoně. Díky novým předpisům budou také žadatelé o podporu na výzkum muset předkládat méně údajů než doposud. Jednodušší bude i vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích.

„Novela má pouze technický ráz, zásadní změny ve fungování vědní politiky přinese nový zákon o podpoře vědy a výzkumu,“ uvedl místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek. Věcný záměr nového zákona v současnosti projednává Legislativní rada vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama