Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2010 9:00:00

Bezpečné branky jsou už i na rakovnickém stadionu

Bezpečné branky jsou už i na rakovnickém stadionu

Rakovnický deník, 1.6.2010

Rakovnický SK je sedmým klubem v naší republice, který získal pro mládež dvě tzv. bezpečné branky. V pátek je předsedovi SK Rakovník Josefu Horáčkovi předal náměstek středočeského hejtmana Marcel Chládek. „Vzhledem k tomu, že v poslední době došlo na hřištích pádem přenosných branek k několika těžkým úrazům a dokonce i úmrtí dětí, vybrali fotbaloví reprezentanti ČR mezi sebou finanční částku na výzkum a zpracování tzv. bezpečných branek, což realizovalo ČVUT Praha spolu s Vojenskou ústřední nemocnicí Praha. Středočeský kraj patřil k prvním krajům v naší republice, který se k tomuto projektu Českomoravského fotbalového svazu přihlásil a byl prvním, jenž tyto branky, které stojí 18 tisíc korun, také zaplatil. Branky jsou vyrobeny z pružného materiálu. Při pádu by neměly dítě zranit a navíc jsou velmi těžko převratitelné,“ řekl při jejich předávání Marcel Chládek, což také starostovi Rakovníka Zdeňku Nejdlovi, zástupcům klubu a trénujícím žákům SKR i názorně předvedl.

Branky, které jsou přenosné a nemusí se ukotvovat, lze také rozebrat a vytvořit tak jejich dva rozměry. Do konce roku by jich mělo být ve Středočeském kraji sportovním klubům, ale na i školní a dětská hřiště rozdáno celkem 130.

„Na podzim by mělo dostat dalších devět klubů na Rakovnicku dvojice těchto branek. V příštím roce hodlá Středočeský kraj rozdávat další. Věřím, že se tyto branky, na které v současné době probíhá patentové řízení, osvědčí a přispějí k bezpečnosti na našich hřištích,“ dodal Chládek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama