Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2012 22:14:38

ČSSD navrhuje zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu českého školství

ČSSD navrhuje zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu českého školství

Sociální demokracie plně podporuje snahu odborových organizací a petici „Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání“, jejímž cílem je zabránit dalším nesmyslným škrtům a finančně zabezpečit oblast školství tak, aby se mohla úspěšně rozvíjet.

ČSSD žádala ministra Fialu a vládu P. Nečase o zastavení škrtů pro školství opakovaně, apelovali jsme rovněž na urychlené řešení kolapsu čerpání peněz z fondů EU, protože právě tyto prostředky jsou pro rozvoj školství klíčové. ČSSD zároveň předložila několik návrhů řešení, jak evropské peníze znovu začít čerpat.

Ani premiér Nečas, ani ministr Fiala ovšem na výzvy odborů, veřejnosti ani opozice nedbají a ve stínu dalších vládních korupčních skandálů oblast školství svou nečinností poškozují! Sociální demokracie považuje takový stav, kdy pravicová vládní koalice není schopna zajistit dostatečný rozpočet pro oblast vzdělávání a jeho úspěšný rozvoj, za nepřijatelný.

ČSSD proto navrhuje zřízení Národního kulatého stolu pro záchranu českého školství, u kterého by zasedli nejen politici napříč politickým spektrem, ale také odborníci, pedagogové, studenti a občanská sdružení. Cílem této platformy musí být jednoznačně jednání o přijetí takových opatření, které zastaví postupný propad úrovně vzdělanosti v naší zemi.

Stínový ministr školství Marcel Chládek vyzývá ministra Petra Fialu, aby do konce října 2012 jasně řekl, zda se bude této iniciativy účastnit a zapojí do ní ministerstvo školství. Pokud ministr Fiala dá snahám o záchranu českého školství košem, je ČSSD připravena tento kulatý stůl iniciovat sama.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama