Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2012 14:10:00

ČSSD předkládá novelu školského zákona, týkající se státní zkoušky ze strojopisu

ČSSD předkládá novelu školského zákona, týkající se státní zkoušky ze strojopisu

Předseda školského senátního výboru a stínový ministr školství Marcel Chládek dnes předložil v Senátu novelu školského zákona, která vrací zpět do škol státní zkoušky z psaní na klávesnici, zpracování textu na počítači a těsnopisu.

„Předložená novela napravuje poslední chybnou úpravu školského zákona, která státní zkoušky z psaní na stroji zcela vypustila. Tím ale hrozí vážné riziko, že zkouška, kterou v posledních letech složily desítky tisíc studentů, bude zcela neplatná a prakticky k ničemu! Jsem přesvědčen, že je nutné zatáhnout za záchrannou brzdu, chybný zákon opravit a zamezit tomu, aby se tyto zkoušky jakkoli dál zpochybňovaly!“ uvedl senátor Marcel Chládek.
O státní zkoušky z psaní na klávesnici, zpracování textu na počítači a těsnopisu je přitom ve školách velký zájem, dosud se jich každý rok účastnilo až 5000 uchazečů, a to zejména z řad žáků středních škol administrativního zaměření a gymnázií. Úspěšné složení státní zkoušky jim často zvyšuje možnosti uplatnění na trhu práce.
„Myslím, že je nutné ve školství bojovat za zachování systémových věcí, které fungují a v praxi se osvědčily. Státní zkouška z psaní na klávesnici smysl má a předložená novela tak napraví dosavadní zmatky,“ doplnil senátor Chládek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama