Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2010 9:16:02

Chládek: Změna názvu ministerstva školství je vyhazováním peněz

Chládek: Změna názvu ministerstva školství je vyhazováním peněz

www.cssd.cz, 28.6.2010

Jak je vidno, budoucí trojkoalice chce vzít školství opravdu z gruntu. Věci veřejné plánují ve školství velké reformy a dohodly se s TOP 09 a ODS, že si ministerstvo školství zaslouží tzv. přesnější název. Má se jmenovat Ministerstvo pro vzdělávání, vědu, mládež a sport.

Ptám se: To už jsou ty slibované velké změny? Místo kvalitní reformy přichází kosmetická úprava názvu, která bude stát statisíce z kapes daňových poplatníků. Budoucí vládní koalice tak paradoxně začíná reformu školství dalším vyhazováním peněz.

Z této neúčelné snahy vylepšit vzdělávání ale nečekejme obrat k lepšímu, pouhá změna názvu totiž kvalitní školství nepřinese. To si pak mohou budoucí vládní poslanci na zasedání poslanecké sněmovny demonstrativně jezdit tramvají, jak chtějí, ale toto zbytečné mrhání finančními prostředky se jim těžko podaří nahradit.

S přáním lepších reformních kroků

Marcel Chládek

senátor za ČSSD

člen senátního Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama