Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2012 12:52:00

KREDO jako další výbušná nálož na MŠMT!

KREDO jako další výbušná nálož na MŠMT!

Na světlo světa se dostává další vážný problém ministerstva školství. Tentokrát se jedná o projekt KREDO, který má vysokým školám nabídnout analýzy vedoucí mj. ke zkvalitnění výuky a zvýšení jejich otevřenosti.

Tento projekt z éry exministra Josefa Dobeše kritizují i sami rektoři vysokých škol, jde hlavně o problémy s jeho přípravou. Na projekt je vyčleněno půl druhé miliardy korun a měl by být hrazen z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK).

Díky pochybnému nastavení ze strany ministerstva školství však reálně hrozí, že peníze nakonec proplaceny nebudou a vysoké školy si KREDO zaplatí ze svého. Je tedy otázkou, zda KREDO neutáhne smyčku na krku již tak zdecimovaného českého vysokého školství ještě více.
Očekávám, že ministr školství Petr Fiala přestane hrát mrtvého brouka a k celé věci se jasně vyjádří. Rád bych slyšel rovněž jeho návrhy, jak hodlá kritickou situaci kolem evropských miliard řešit. Je totiž evidentní, že zde už nejde o budoucnost českého školství, ale o jeho přežití.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama