Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2013 19:52:11

Kádruje vláda návrhy pro školství podle stranické příslušnosti?

Kádruje vláda návrhy pro školství podle stranické příslušnosti?

Dnešní zamítavé stanovisko Nečasovy vlády k senátnímu návrhu, který požadoval vrácení státních zkoušek z psaní na klávesnici do školského zákona, je těžkou ranou do vazu tisícům občanů, pro které ztratila jejich zkouška z tohoto předmětu smysl.

Na zkoušku, která omylem vypadla ze zákona, se přitom ročně připravuje více než pět tisíc studentů odborných škol, administrativních škol, ale i studentů gymnázií. Takto přichází kvůli vládě jejich snaha vniveč.

Vláda spolu s ministrem školství Petrem Fialou řekla NE snaze napravit chybu, která se do školského zákona díky pravicové vládě vloudila. Vládní NE opravit tento nesmyslný omyl zaznělo navzdory tomu, že před rokem ministerstvo školství slibovalo, že "byly zahájeny práce na novele školského zákona, která zakotví předmětné zkoušky jako státní, a umožní jejich realizaci v gesci NÚV. Současně jim bude dodána patřičná vážnost, tak jako tomu bylo i v minulosti." 

Dnešní rozhodnutí nepodpořit senátní návrh je tedy poněkud trapnou otočkou, pro které se těžko hledá pochopení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama