Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2012 11:39:48

Marcel Chládek: Přání pedagogům k Mezinárodnímu dni učitelů

Marcel Chládek: Přání pedagogům k Mezinárodnímu dni učitelů

Dnešek - 5. říjen - je od roku 1994 z rozhodnutí Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) Mezinárodním dnem učitelů.

Tento den je u nás trochu opomíjen. Připomíná jej hlavně anketa Zlatý Ámos, která začíná právě dnes a končí na výročí narození J. A. Komenského, tedy 28. března, což připadá na náš český Den učitelů. Jedná se tedy o symbolické propojení obou významných dnů. Chtěl bych učitelům k dnešnímu jejich mezinárodnímu dni popřát spoustu úspěchů při jejich práci, ale stejně tak trpělivosti se současnou vládou, která jim hází klacky pod nohy. Je škoda, že povolání učitele je současnou vládou podceňováno. Jsou to přitom pedagogové, kteří mají přímý vliv na vzdělanost a potažmo budoucnost naší země. Dobrý učitel dokáže dítě nasměrovat, ukázat mu cestu, kterou by se mohl v životě vydat. Současná vláda, která na svém začátku hlásala, že je její prioritou školství a konkurenceschopnost naší země, však nyní na učitele doslova kašle. Tomu nasvědčuje i avizované zvýšení jejich platů o jedno procento. Při započítání plánované inflace se však bude jednat o faktické snížení reálných platů. Přirovnal bych to k výrokům vlády o boji s korupcí. Na počátku měl tohoto svého "slibu" Petr Nečas plná ústa. Dnes, když muselo jeho vládu opustit hned několik ministrů či jejich náměstků, a to právě z důvodu korupce, už raději vláda slova o "boji s korupcí" nepoužívá. A stejně tak už neříká, že školství a konkurenceschopnost je její prioritou. A to právě proto, že už musí být všem jasné, že tomu tak není...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama