Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2012 12:32:09

Ministr Fiala mystifikuje veřejnost

Ministr Fiala mystifikuje veřejnost

Ministr školství Petr Fiala se v médiích chlubí, že v roce 2013 zvedne platy učitelů "zhruba o 1 procento". Nevím, zda to pan ministr dělá z učitelů legraci nebo prostě jen nezná makroekonomické výhledy České republiky na příští rok...

Například v odhadu Ministerstva práce a sociálních věcí bude v roce 2012 meziroční růst cenové inflace 2 až 3 procenta. Fakticky tedy platy učitelů poklesnou. A nejen to. Pravice si ve svém podivně odhlasovaném balíčku prosadila také zvýšení DPH, které zvýší náklady každého občana na živobytí. I to se samozřejmě dotkne pedagogických pracovníků, nemluvě o těch nepedagogických, jejichž platy jsou už dnes výrazně podprůměrné.

V tomto směru bych chtěl upozornit rovněž na petici školských odborů s názvem "Za vytvoření podmínek pro kvalitní vzdělávání v ČR", která chce řešit nedostatek peněz ve školství, a kterou podepsalo bezmála 20 tisíc lidí, a v tomto týdnu bude petice předána k projednání Senátu PČR. Je to jen další důkaz toho, že situace v českém školství je naprosto katastrofální.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama