Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2012 13:50:35

Nekoncepčnost vlády je do nebe volající

Nekoncepčnost vlády je do nebe volající

Ministr školství Petr Fiala připustil, že stáhne kritizovanou novelu vysokoškolského zákona. Před několika dny pak avizoval rovněž stáhnutí novely zákona o financování regionálního školství.

Sociální demokracie tyto jeho kroky považuje za chvályhodné, protože já osobně jsem novely obou zákonů kritizoval a upozorňoval na jejich četná rizika. Novela vysokoškolského zákona - a snaha zavedení školného - pak navíc přivedla do českých ulic poprvé od roku 1989 studenty, kteří proti ní ostře vystupovali.
 
Co mne však zaráží je fakt, že nový ministr prakticky "hází do koše" všechno, co připravoval jeho předchůdce ve funkci. Ptám se tedy, za co dnes již bývalý ministr pobíral tři roky ministerský plat? A proč jsou nyní výše uvedené návrhy s lehkostí zamítány, když ještě před několika měsíci za nimi vláda stála jako jeden muž a naši kritiku odmítala se slovy, že se jedná o politický folklór?

Stahovat novely jako na běžícím pásu je sice hezké, nicméně je třeba připomenout, že nový ministr nepřišel s žádnou koncepcí, jak chce tuto problematiku řešit.Takto ale resort, který já osobně považuji za klíčový pro budoucnost a konkurenceschopnost České republiky, řídit nejde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama