Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2012 13:08:25

Nový ministr školství by měl provést revizi projektů MŠMT v rámci programů EU

Nový ministr školství by měl provést revizi projektů MŠMT v rámci programů EU

Téměř každý den se s hrůzou dozvídáme, za co všechno jsou na ministerstvu školství schopni vyhazovat evropské peníze, jaké různé a hrůzné projekty se ministerstvo snažilo prosadit v rámci OPVK.

Dnes se v některých médiích objevily informace například o projektu Unde Malum, který chtěl zkoumat, odkud se bere zlo a rasismus, a to za rovných 90 milionů korun. Jedná se o podobný nesmysl, jakým byl například dnes již bájný projekt OKNO. V době, kdy nemá ministerstvo školství peníze na platy učitelů a na pomůcky do škol, považuji takové vyhazování peněz za naprosto nesmyslné a hloupé. Peníze by měly plynout na projekty, které české školství zlepší a zkvalitní. Je nutné také zadat nezávislý audit předraženého projektu tzv. státních maturit! Kromě zmiňovaných připravovaných projektů je nutné, aby se nový ministr také podíval na projekty již "běžící". Mezi takové patří i mnohonásobně předražená tzv. státní maturita, i na tu se totiž mají čerpat pozastavené peníze z EU. Tento pochybný projekt by si zasloužil nezávislý audit. U sporných projektů je reálná hrozba, že je Evropská komise neproplatí a budou hrazeny z již tak zdecimovaného státního rozpočtu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout