Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2012 13:06:50

OECD by se měla zaměřit spíše na "propadlíky" u státních maturit

OECD by se měla zaměřit spíše na "propadlíky" u státních maturit

Organizace OECD vzkazuje našim školám, že se mají zbavit propadlíků, protože jsou drazí a jsou ve třídách častými původci šikany...

Je to samozřejmě zajímavá informace, nicméně si myslím, že by se OECD mohla zaměřit v příští zprávě spíše na problém tisíců neúspěšných studentů u státních maturit, u kterých letos i kvůli chybám ministerské organizace CERMAT (která je v tomto případě tím šikanujícím subjektem) "propadla" zhruba jedna pětina maturantů. Pokud někteří maturanti neuspějí ani u opravných termínů, jejich uplatnění na trhu práce je velmi vážným způsobem ohroženo. Bylo by velmi zajímavé, kdyby se OECD tomuto problému věnovala. Toto šetření by mohlo také nastínit, jaké uplatnění najdou na trhu práce studenti, kteří neuspěli u státní maturity a po čtyřech letech studia nemají v rukou vůbec nic a jsou velmi ohroženou skupinou obyvatel, kteří jsou jen velmi obtížně zaměstnatelní.
 
Jak je možné, že se někteří neúspěšní maturanti mohli "probojovat" až k maturitě, když neodpověděli ani na základní otázky? Není za jejich osud spoluodpovědný také současný školský systém, který propustí studenty až k maturitě a po čtyřech letech studia je od maturity vyhodí?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama