Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2012 9:58:21

Peníze ze školství vyvedou přes soukromou firmu

Peníze ze školství vyvedou přes soukromou firmu

Je to pár týdnů, co vypukla koaliční krize. Jedním z důvodů byl i alibistický krok dnes již bývalého ministra školství, který koalici opustil kvůli tomu, že vláda učitelům vzala až tisícikorunu z platu.

Nejen, že učitelé budou muset část svých platů oželet, ale dnes se dozvídáme, za jaké věci je vláda a ministerstvo školství peníze "vyhazovat".

Je to například osmisettisícová zakázka na propagaci státních maturit, kterou bude provádět soukromá firma. Již v minulosti jsem upozorňoval, že státní maturita v podobě, jakou prosadil dnes už bývalý ministr školství, je naprosto k ničemu a bude znamenat vyhazování 250 milionů korun ročně.

Vyhazování za propagaci státní maturity pak považuji za naprostý výsměch učitelům do tváře. Propagovat předražený a administrativně přebujelý zmetek, jakým státní maturita v současné podobě bezesporu je, je naprosto zbytečné.

Je otázkou, zda je nutné propagovat tzv. státní maturity, když jsou pro středoškoláky povinné nebo je tomu snad jinak? Také se ptám, zda není v silách CERMATu, aby tuto "nutnou propagaci" zvládl sám?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama