Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2010 9:24:45

Poslanec i senátor mají vzornou docházku

Poslanec i senátor mají vzornou docházku

Žatecký a lounský deník, 9.4.2010

Politikové zastupující okres Louny v parlamentu vykazují účast na schůzích přes 90 %
Okres Louny - Josef Čerňanský z Podbořan i Marcel Chládek z Rakovníka, kteří v Parlamentu ČR zastupují okres Louny, patří mezi zákonodárce s dobrou docházkou na jednání i aktivní účastí při hlasováních. Oba byli zvoleni za ČSSD

Například za letošní první čtvrtletí se poslanec Sněmovny Josef Čerňanský zúčastnil 98% všech hlasování a v pomyslném žebříčku mezi všemi dvěma sty českými poslanci obsadil z tohoto hlediska 10. místo.

Marcel Chládek je na tom velmi podobně - byl přítomen a aktivně hlasoval při 97% všech letošních hlasováních v Senátu a mezi všemi 81 českými senátory mu patří deváté místo.

Žebříček v minulých dnech zveřejnilo občanské sdružení s názvem KohoVolit.eu, které dlouhodobě sleduje aktivitu jednotlivých poslanců, senátorů i českých zástupců v Evropském parlamentu.
Poslanec Josef Čerňanský vyniká dobrou docházkou prakticky po celé volební období. Od roku 2006, kdy byl zvolen do funkce, byl přítomen při 94% všech schůzí Sněmovny a aktivně hlasoval. Předložil 25 návrhů zákonů či jejich novelizací a dvanáctkrát ve Sněmovně promluvil před ostatními kolegy.

V květnových volbách už kandidovat nebude

V nadcházejících sněmovních volbách však už kandidovat nebude. „Za čtyři roky jsem kus své práce v nejvyšší politice už odvedl. Nyní se chci věnovat rodině, manželce i třem vnoučatům. Velkou politiku už nechám mladším kolegům," řekl už dříve našemu Deníku Josef Čerňanský. Letos mu bude 67 let.
Jak dodal, v politice by chtěl nadále působit už jen na komunální úrovni. Kandidovat bude jen na místo v zastupitelstvu Podbořan, svého domovského města. Od roku 1990 do roku 2006 ho nepřetržitě vedl jako starosta, nyní chce už pomáhat jen jako řadový zastupitel.

Marcel Chládek byl do funkce senátora za okresy Louny a Rakovník, které v senátních volbách tvoří společný volební obvod, zvolen na podzim roku 2008. I on patří mezi politiky s dobrou docházkou na místo výkonu funkce, kam byli zvoleni.

Nejnižší účast na schůzích Sněmovny a Senátu vykazují naopak poslanec Tomáš Kvapil z KDU-ČSL (ten má účast 0%, ale je dlouhodobě ve vážném zdravotním stavu po mozkové příhodě). V Senátu byl letos zatím nejméně aktivní Jiří Dienstbier (ČSSD), někdejší polistopadový ministr zahraničí. Zúčastnil se pouze 8% letošních hlasování v Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama