Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2011 22:25:15

Požadavek krajů na proplacení státních maturit plně podporuji

Požadavek krajů na proplacení státních maturit plně podporuji

Vítám dnešní rozhodnutí Asociace krajů ČR, kterým následuje krok Středočeského kraje a vymáhá tak oprávněný požadavek na proplacení nákladů, které byly prokazatelně spojené se státní maturitou.

Ministr školství Josef Dobeš v minulosti stále tvrdil, že školám ani zřizovatelům žádné vícenáklady nevzniknou, a že vše zaplatí jeho ministerstvo. Nestalo se tak.

Středočeský kraj již v minulosti vyčíslil přesné náklady a na tuto částku poslal MŠMT k proplacení fakturu. Jednalo se bez pár stokorun o částku 2,7 milionu Kč (viz. přiložená faktura). Poté se ozvali i
představitelé soukromých středních škol a nyní jde na MŠMT požadavek i od Asociace krajů ČR.

Musím říci, že termín splatnosti výše uvedené faktury ze Středočeského kraje vypršel. Kraj je tedy rozhodnut uvedenou částku vymáhat soudní cestou. Zdá se, že ministra Dobeš čeká horké léto...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama