Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2010 11:00:00

Rakovník: rezervní fond město nezřídí, miliony se utratí

Rakovník: rezervní fond město nezřídí, miliony se utratí

Rakovnický deník, 23.6.2010

Rakovník - Jak naložit s pětadvaceti miliony korun, které město získalo z prodeje zbylého podílu v Tepelném zásobování Rakovník?

 

Tak nad touto otázkou debatovali rakovničtí zastupitelé přes hodinu a dohodli se.
Žádný rezervní fond nakonec nevznikne. Peníze město hodlá investovat do oprav či rekonstrukcí. Zatímco opoziční zastupitel Miloslav Kubínek (KSČM) prosazoval zřídit rezervní fond města Rakovníka, další zastupitelé se spíše přikláněli k návrhu rady města, tedy peníze proinvestovat. Debata o tom, co je vlastně lepší a pro město výhodnější, nevedla ke zdárnému konci už na minulém zasedání zastupitelů. Ti nakonec pověřili finanční výbor, aby zpracoval zprávu, jak nejekonomičtěji naložit s pětadvaceti miliony korun. „Pozměnili jsme návrh zastupitele Miloslava Kubínka a souhlasíme se zřízením rezervního fondu, s tím, že počáteční vklad bude činit sedm milionů korun,“ řekl předseda finančního výboru a rovněž zastupitel Jiří Ludačka (ČSSD).


Kubínek se bojí, že by mohly peníze vyjít vniveč. Tedy že by byly utraceny za zbytečné věci. „Zastupitelstvo by tak mělo absolutní přehled a rozhodovalo by, kam peníze investovat,“ míní.
Starosta Zdeněk Nejdl (ODS) vidí celou věc poněkud jinak. Podle něj je právě nyní nejvhodnější doba peníze investovat. S tím také souhlasil i lídr opozičních
zastupitelů a senátor Marcel Chládek (ČSSD), který podotkl, že zřízení fondu by se nebránil. „Pokud nevíme, zda se nějaké investiční akce uskuteční či nikoliv, pak bych si zřízení rezervního fondu uměl představit,“ upřesnil.


Trochu jiný názor měl zastupitel Eduard Filip. „Uložení peněz na účet je v současné době neekonomické. Pokud se nerozhodneme tedy peníze investovat, pak bych navrhoval zaplatit úvěr, který si město vzalo na výstavbu jídelny,“ řekl.


Následným hlasováním návrh Kubínka neprošel. Zastupitelé odhlasovali návrh rady města peníze investovat.

Kam investuje město miliony korun


Lávka Bořivojova bez živičného chodníku 3 000 000

Regenerace „Židovského ghetta“ 2 000 000

ulice Lechnýřovna 1 000 000

ulice Schleyderova -Topinkova - Píseckého 5 000 000

Čistička odpadních vod Chlum -Haná 2 000 000

Příjezdová komunikacek DDM v Parku 2 000 000

Doplatky dotacím - posílení položky 3 000 000

Údržba komunikací 5 000 000

Údržba a rekonstrukce zeleně 1 500 000

Demolice garáží na dvoře radnice a v Lišanské ulici 500 000

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama