Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2010 9:56:56

Senátoři ČSSD navrhli na post ombudsmana Šabatovou

Senátoři ČSSD navrhli na post ombudsmana Šabatovou

Mediafax, autor: Karolína Brožová, 15.6.2010

Senátoři za ČSSD se rozhodli nominovat na uvolněné místo po zesnulém ombudsmanovi Otakarovi Motejlovi jeho bývalou zástupkyni Annu Šabatovou. Agentuře Mediafax to v úterý potvrdil senátor Marcel Chládek.

Šabatovou navrhnul Jiří Dientsbier a senátoři s jeho názorem souhlasili. "Šabatová má pro tuto práci zkušenosti i morální předpoklady," řekl Chládek.

Bývalá mluvčí Charty 77 je v současnosti předsedkyní Českého helsinského výboru. V roce 2001 se stala na návrh prezidenta Václava Havla první zástupkyní ombudsmana, v roce 2007 o znovuzvolení do této funkce neusilovala. Na její místo sněmovna vybrala bývalou senátorku Jitku Seitlovou.

Na novém ombudsmanovi by se podle jeho slov měl Senát shodnout napříč politickým spektrem. Proto se musí vyčkat i na další kandidáty.

Senátoři ODS zatím žádné jméno neurčili.

Horní parlamentní komora má stejně jako prezident možnost vybrat dva kandidáty, ombudsmana bude volit sněmovna. Lhůta pro nominace končí senátorům v pondělí 21. června.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama