Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2010 9:53:40

Silnici u Šamotky čeká větší oprava příští týden

Silnici u Šamotky čeká větší oprava příští týden

Rakovnický deník, autor: Miroslav Elsnic, 10.4.2010

Rakovník - Výtluky hluboké i přes deset centimetrů, kličkující auta, kamiony a autobusy, snížená rychlost ze sedmdesáti na třicet kilometrů za hodinu. Takové je v současné době dění na jedné z nejfrekvento­vanějších silnic u Rakovníka.

Hlavní výpadovka z Rakovníka ve směru na Nové Strašecí přes zimu dosti utrpěla. Stal se z ní doslova tankodrom a vyhnutí se hlubokým výtlukům již není prostě možné.

„To není pouze u Rakovníka. Koukněte, v jakém stavu je karlovarka. To nejsou silnice, ale polní cesty. A jak se po nich jezdí? Ani nechtějte znát odpověď," reagoval na náš dotaz řidič nákladního vozidla Petr L.

Situace by se měla podle našich informací změnit v nejbližších dnech. To by zde podle senátora a náměstka hejtmana Středočeského kraje Marcela Chládka měla kladenská Správa a údržba silnic alespoň opravit ty nejnebezpečnější výtluky.

Celková rekonstrukce silnice u Šamotky by měla být zahájena během následujících dvou týdnů. „Vše však závisí na počasí. Pokud vydrží teplejší počasí, je možné, že se začne s opravou příští týden," přiblížil informace Chládek.

Ten také Rakovnickému deníku řekl, že vzhledem k rozsáhlejší rekonstrukci komunikace bude zřejmě omezen dopravní provoz. Celková investice do opravy silnice by se měla vyšplhat na 1,5 milionu korun. „Bližší informace ještě nemám k dispozici," podotkl Chládek.

Jen připomínáme, že rakovnická radnice poslala na základě opakovaných stížností Rakovničanů a dalších obyvatel dopis Středočeskému kraji, aby urgentně celou situaci řešil.

„Jedná se o velmi frekventovaný úsek komunikace, hlavní spojnici mezi rychlostní silnicí R6 a městem Rakovník," připomněl důležitou roli silnice pro město Rakovník mluvčí radnice Jan Polák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama