Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2012 11:39:22

Situace kolem fondů EU je kritická

Situace kolem fondů EU je kritická

Příliš nechápu reakce některých představitelů ministerstva školství, kteří informaci, že české školství může přijít v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK) o desítky miliard korun, zlehčují.

Bagatelizování této situace, a to jak v těchto dnech, tak v minulosti - jak jsme mohli mnohokrát slyšet od exministra Dobeše - není na místě a ministerstvo školství chce tímto zřejmě celou věc zamést pod koberec. Je třeba si uvědomit, že hrozí ztráta více než 53 miliard korun. V takto zásadní věci mi také chybí jasná reakce ministra školství Petra Fialy. Situace se opakuje - když si nevíme rady s čerpáním peněz EU, tak vytáhneme přestávky.

ČSSD v této souvislosti nabízí svou pomoc. Navrhujeme vytvoření krizového scénáře, který by velkou část peněz z EU mohl účinně zachránit. České školství tyto prostředky nutně potřebuje. Jako jednu z nejlepších možností vidíme přealokování prostředků z OPVK do regionálních operačních programů (ROP) s vinkulací na oblast školství. Takto by se mohly zrekonstruovat budovy škol po celé republice. Ve Středočeském kraji je například nutná rekonstrukce či rozšíření kapacit škol v prstenci kolem Prahy.
 .
 Pokud vládě záleží na osudu českého školství, je třeba jednat a nikoliv ztrátu desítek miliard bagatelizovat! Teď není čas na vládní dovolenou!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama