Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2012 19:49:58

Školský výbor senátu řekl NE slučování ministerstev školství a kultury

Školský výbor senátu řekl NE slučování ministerstev školství a kultury

Senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice zásadně nesouhlasí se záměrem sloučit ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a ministerstvo kultury, o čemž vážně uvažuje vláda Petra Nečase.

Senátoři vyjádřili svůj nesouhlas usnesením, který výbor přijal drtivou většinou hlasů na dnešní mimořádné schůzi. 

"Ministerstvo školství je velmi složitý resort, který v sobě zahrnuje předškolní, základní, střední i vysokoškolské vzdělávání, problematiku výchovy i sportu. Přidávat k němu celý resort kultury by bylo neakceptovatelné, a to jak z hlediska školství, tak z hlediska kultury, která by se tak stala jen jakousi chudou příbuznou," řekl předseda výboru Marcel Chládek, který přijetí usnesení inicioval. 

Výbor se dnes zabýval také nedostatečnou komunikací ministra školství Petra Fialy. Ten totiž se senátním výborem pro vzdělávání neprojednává ani takové strategické dokumenty, jako je Strategie Evropa 2020 pro oblast školství, vysokoškolský zákon nebo plán financování regionálního školství. 

Ministr Fiala, který se dnešního jednání výboru účastnil, byl rovněž dotazován, jak plánuje řešit alarmující nedostatek financí v oblasti školství a především pak hrozivou ztrátu více než 760 milionů korun z fondů EU.

Příští zasedání Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice se bude zabývat aktuální situací v oblasti kultury. Na jednání tak plánuje předseda výboru Marcel Chládek pozvat ministryni kultury Alenu Hanákovou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama