Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2010 10:34:49

Středočeské školy budou soutěžit ve fotbale

Středočeské školy budou soutěžit ve fotbale

PRAHA – Tradici středoškolských fotbalových turnajů chce obnovit Středočeský kraj. Soutěžit se bude o hejtmanův Putovní pohár.

„Chceme mezi dětmi probudit zájem o sport, propagovat zdravý životní styl. Fotbal je u nás sportem číslo jedna, hřiště jsou prakticky všude. Nejde nám jen o vrcholový sport, ale o radost z pohybu pro co největší počet dětí a studentů,“ řekl hejtman David Rath.

Školy jsou rozřazeny do 12 skupin, jejichž vítězové budou pak soutěžit vyřazovacím způsobem až do finále. Každý tým, který zvítězí v oblastním kole, získá sadu dresů, míče a na vítěze poháru čeká zájezd na utkání Bayernu Mnichov spojené i s návštěvou zákulisí a tréninkových středisek.

„Jsem rád, že se nám podařilo obnovit tradici v minulosti populárního středočeského turnaje, který zanikl po roce 1989,“ sdělil náměstek hejtmana Marcel Chládek, který přišel s myšlenkou turnaj uspořádat.

Uspořádání turnaje bude stát okolo dvou miliónů korun. Podle Ratha dá kraj do sportovních grantů 33 miliónů, z nichž jedna třetina jde do podpory vrcholového a dvě třetiny do amatérského sportu.

Právo – Praha, 10.3.2010

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama