Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2010 10:03:24

Učitelé a ministerstvo školství se nedohodli ohledně státních maturit

Učitelé a ministerstvo školství se nedohodli ohledně státních maturit

www.mediafax.cz, Autor: Denisa Čermáková, 14.4.2010

Učitelé se na středečním setkání se zástupci ministerstva školství a Cermatu nedohodli na žádném konkrétním řešení ohledně státních maturit. Ministryně školství Miroslava Kopicová slíbila, že se bude námitkami učitelů zabývat a jejich zástupci budou pozváni na další jednání přímo na ministerstvu.

Učitelé z celé České republiky se v Senátu setkali s ministryní Miroslavou Kopicovou, jejím náměstkem Petrem Špirhanzlem a šéfem Cermatu Pavlem Zeleným, který má přípravu maturit na starosti.

Iniciátor petice proti státním maturitám Ladislav Vasevič, učitelé a ředitelé škol vznesli námitky ohledně organizace maturit, jejich úrovně a vůbec celkového smyslu. Řada z účastníků se přiklonila k tomu, aby se státní maturity zrušily. S tím však ministryně nesouhlasila. "Řešme konkrétní problémy, ale neříkejme, že začneme od začátku," uvedla. Největším neštěstím podle ní je, že státní maturita byla tolikrát odložena. Ministryně dodala, že nechce obhajovat chyby, které v maturitách jsou, ale že chce s učiteli najít východisko, jak nedostatky řešit.

Senátor Marcel Chládek (ČSSD), který veřejné slyšení svolal, prohlásil, že paní ministryně slíbila všechny námitky probrat a zorganizovat další setkání, kde budou mít zástupci učitelů možnost setkat se s odborníky z ministerstva školství, kteří jim zodpoví jejich dotazy.

O zavedení systému státních maturit se jedná již 12 let. Původně měly být zavedeny v roce 2008, poté v roce 2010. Kvůli nespokojenosti studentů a nepřipravenosti celého systému byly odloženy na příští rok.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama